[UPDATE] Informer u paralelnoj dimenziji, na izmišljenom koncertu

Novinarizmi/Некатегоризовано
Svi mi koji znamo kako se prave novine, znamo da se tekstovi spremaju do uveče, a da se onda štampaju i da su često dostupne isto veče (sutrašnji broj). Tako nekad ne mogu da čekaju da neki događaj počne, nego unapred napišu svoj „izveštaj sa lica mesta“. Tako se onda ponekad desi i da neki događaj silom prilika bude otkazan/pomeren, a da u novinama sutradan čitamo „izveštaj sa lica mesta“, pun utisaka novinara. Ko živi u Beogradu, zna da je sinoć bila oluja biblijskih razmera, a ko je hteo da ide na koncert Bilija Ajdola, zna da je isti pomeren na danas. No, novinarsku gromadu zvanu Informer to nije sprečilo da objavi izveštaj s koncerta koji nije održan. Doduše, samo u regionalnom izdanju.

Svima nam je valjda jasno da je Informer žuto smeće kao i svako drugo tabloidsko smeće, ali je lepo videti kad to pokažu na delu, ma šta g. Vučićević voleo da tvrdi po tviteru o svojoj drugačijosti. Jedno mu se barem može priznati – ponekad ume da prizna grešku:

Грубом техничком грешком у делу првог, регионалног тиража изашла је припрема текста о концерту Билија Ајдола. Извињавам се читаоцима…
— Dragan J. Vucicevic (@djvucicevic) June 26, 2014

[UPDATE] U međuvremenu se pojavila i verzija članka iz beogradskog izdanja.