Izvor: bigfashion.rs

Miljan vs Bahati Pružaoci Usluga – IDEA mi je odgovorila

Diznilend/Društvo/Miljan Tanić

Kao što ste verovatno već pročitali, pre nekoliko dana sam bio učesnik jednog incidenta u IDEA supermarketu u TC Big Fashion Karaburma. Videli ste i mejl koji sam tim povodom uputio korisničkom servisu pomenutog lanca supermarketa, a evo i odgovora koji sam dobio od njih:

Poštovani gospodine Taniću,

Ovim putem Vas obaveštavamo da naša kompanija angažuje radnike fizičkog obezbeđenja od agencije sa kojom sarađujemo. U skladu sa tim, smo situaciju koju ste nam opisali u pomenutoj Idea prodavnici na adresi Višnjička 84 odmah prosledili nadležnim zaposlenima. Kolege su u mogućnosti da, nakon detaljne provere svih navoda koje ste nam opisali, preduzmu mere prema zaposlenom utvrđene propisanim procedurama agencije i naše kompanije. Mi Vam se u ime naše kompanije još jednom izvinjavamo zbog neprijatne situacije koja Vam se dogodila.

U skladu sa tim, jako bi nam značilo kada biste se od srede, 20.09, prilikom neke od Vaših kupovina obratili poslovođi pomenute prodavnice. Kolega će Vam kao mali znak pažnje predati i poklon paket od strane naše kompanije.

Uveravamo Vas da nam ni u jednom trenutku nije bio cilj da izazovemo Vaše nezadovoljstvo. Naprotiv, nadamo se da će ovo ostati izolovan slučaj, a Vi i dalje naš potrošač.

Hvala Vam na razumevanju.

S poštovanjem,
Vaša IDEA

 

Zahvalio sam im se na odgovoru, reakciji, i objasnio zašto je bitno da do takvih situacija ne dolazi.

Da li sam zadovoljan ovakvom reakcijom? Ako se takve situacije ne budu ponavljale, jesam. Ako budu, ponovo ćemo da pišemo. Poenta je međutim sledeća: ne dajte nikome, nikad da vas na bilo koji način gazi i ponižava. Borite se za svoja prava. Poenta nije dobiti poklon paket, besplatan obrok, karte za bioskop, kompenzaciju – mada to po sebi nije loše – nego pokazati im da nismo stoka kojom će da upravljaju kao beslovesnom masom.